torek, 10. marec 2020

8. in 9. dan


Nermina
Vsako jutro najprej delamo sirove štručke. Moja naloga je, da žemljice obložim s sirom. Večkrat pletem pletenice s tremi prameni. Velikokrat čokoladiram pletene srčke ali pistacijeve piškote. Občasno sem pri izdelavi žemljic z različnimi posipi. Nadrejeni nas motivirajo s spodbudami. Pomembni sta velika količina in kakovost izdelkov.

Zoya
Izdelujem buhteljne s polnilom borovnic ali kremnega sira. Pomagam pri pripravi sladice iz kvašenega in maslenega testa. Priprava maslenega testa je njihova specialnost in je zelo razširjena. Iz masla, sladkorja in moke pripravijo masleno testo,nato ga zdrobijo. Zdrobljenega se ustrezno razporedi po pekačih. Pri delu je pomembna natančnost, hitrost in moč.

 Velik poudarek je pri uporabi zaščitne opreme, da ne prihaja do nepotrebnih poškodb. Delo je dobro načrtovano, vodeno in organizirano. Iz najinega dela v pekarni Wendl pridobivava veliko strokovnih izkušenj, ki nama bodo v prihodnosti koristile. Delavci v pekarni so z nama potrpežljivi. Ni jim odveč večkrat pokazati ali pojasniti kakšen postopek. Glede na razmere bi se tukaj z veseljem zaposlili. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar