sobota, 14. marec 2020

13. dan

Danes smo si ogledali čudovit živalski vrt. Je zelo zanimiv, obsežen in razdeljen tematsko po celinah. Vsem nam je bil zelo všeč.


Zelo smo veseli in hvaležni za izkušnjo Erasmus + mobilnosti , pridobili smo nove izkušnje, utrjevali staro znanje in spoznali marsikaj novega in drugačnega na področju pekarstva in slaščičarstva. Pekarne so nam odprle vrata, zaposleni, ki so bili naši mentorji so se nam posvetili. Najprej so nam pokazali postopek dela in ga razložili, če smo imeli težave pri opravljanju dela so nam z veseljem pomagali.  Trudili smo se sporazumevati v angleščini, naučili smo se nekaj nemških besed.
Življenje v Leipzigu je drugačno kot v Ljubljani. Poteka bolj mirno in tiho. Infrastruktura mesta je zelo dobra, javni promet je obširnejši in naprednejši - tramvaj, vlak, avtobus. Mestne zgradbe so zgodovinske in v veliki meri originalno obnovljene, veliko pa jih je poslikano z zanimivimi, živahnimi motivi in barvami. V mestu je veliko različnih muzejev, cerkva. Zelo pomembna je njihova univerza, katero obiskuje 30.000 tisoč študentov med katerimi so tudi tujci, je prva evropska univerza, ki je začela sprejemati tudi tujce. Prebivalci Leipziga so zadržani a prijazni. Opazili smo pa veliko različnih narodnosti. Večerjamo v Al Madini- v turškem bistroju, kjer nas lastnik zelo prijazno in gostoljubno postreže. Pridobili smo na samostojnosti, odgovornosti, samozavesti in izboljšali svojo samopodobo, ta izkušnja nam je razširila obzorja in odprla novo smer v naših življenjih.
Lepo pozdravljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar