sreda, 11. marec 2020

10. dan



V pekarni Gey pomagam pri mesitvi in oblikovanju kruhov in pekovskega peciva.
Na slaščičarskem delu pa sodelujem pri pripravi različnih sladic in piškotov.

S tutorko Mario sem danes obiskala vse dijake v njihovih pekarnah. Mentorji so z njimi  zadovoljni, saj vestno delajo, upoštevajo navodila, spoznavajo tudi drugačne naprave in pripomočke, ter tehnološke postopke. V manjših obratih, kjer sta Mario in Miha se delo izdelave kruha nadaljuje in kombinira z izdelavo sladic, sendvičev in drugih izdelkov npr. krompirjevih polpetov. 
Pekarna Wendl GmbH, kjer delata Nermina in Zoya, je nova bogato opremljena, sodobna proizvodnja (zgrajena 2005 in 2010). Vključujejo  tradicijo, saj izdelujejo iste vrste kruha in peciva kot obrtniki, le količine so velike. Izrabljajo sodobne trende v pekarstvu. Veliko testenih izdelkov izdelajo v dnevnih izmenah, jih hladijo in zamrzujejo (zavirana in prekinjena fermentacija), ponoči pa jih večinoma spečejo. Imajo več proizvodnih linij.

Izdelava kruha iz rženega drobljenca

Izdelava preliva za arašidovo pecivo


Mario pripravlja sadni preliv


Miha v svoji pekarni

Zoya in Nermina pri izdelavi jabolčnega peciva, nadzor vodja g. Elsner

Lepo vas pozdravljamo.
Mojca v imenu cele ekipe










Ni komentarjev:

Objava komentarja